Поискахме извънредно заседание на комисията по транспорт в СОС по повод аварията в метрото

20 януари 2021, сряда Viber

Членове на комисията по транспорт с искане за извънредно заседание заради метрото

До
Г-н Карлос Контрера
Председател на ПК по транспорт и пътна безопасност в
Столичен общински съвет

Г-н Контрера,

На основание чл. 48 ал. 4 от правилника за организацията и дейността на Столичния общински съвет, който гласи “(4) (Изм. – Решение № 280 по Протокол № 17 от 9.07.2020 г.) Извънредно заседание на постоянна комисия се свиква при наличие на извънредни обстоятелства от нейния председател, по искане най-малко на 1/3 от членовете ѝ или от председателя на СОС”,  изброените по-долу общински съветници, членове на постоянната Комисия по транспорт и пътна безопасност, настояваме да насрочите извънредно заседание на комисията не по-късно от петък, 22 януари 2021 преди обед, онлайн в платформата Webex. Повод за искането ни е аварията на трети метродиаметър между метростанции Театрална и Хаджи Димитър. Моля да се погрижите всички членове на комисията да получат линк за онлайн заседанието, което да бъде излъчвано и във фейсбук страницата на СОС, а също така да изискате присъствието на проф. д-р инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД, както и на други служители на дружеството ако той смята, че могат да ни информират по-добре от него за спирането на метрото, причините за това, какъв ремонт се очаква да се направи, кога ще бъде пуснато отново метрото в експлоатация и т.н.

С уважение,

Симеон Ставрев

Владислав Панев

Калоян Паргов

Альоша Даков

Михаил Ставрев

Подписалите това писмо ще го удостоверят като отговор на имейла, с който упражняваме правото си да поискаме насрочването на извънредната комисия.

Накратко:

По инициатива на общинския съветник Симеон Ставрев, една трета от членовете на комисията по транспорт и пътна безопасност към СОС поискаха от нейния председател да свика извънредно заседание, на което съветниците да получат отговори за причините за аварията по трети метродиаметър, както и прогнозите за нейното отстраняване.

Защо е важно:

Това не е първият проблем с третия метродиаметър. Както знаете, на Медицинска академия пропадна тротоарът, на Хаджи Димитър протече таванът, за един уикенд беше спряно метрото, защото трябваше да се ъпдейтва софтуерът. Смятаме, че е задължително отговорните за проекта лица и институции да обяснят на софиянци как изобщо се е стигнало до подобна авария и какви гаранции ще получим за безопасността на пътуването по третия метродиаметър.

Вид:

Други

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK