Информация относно обществените тоалетни в София

10 август 2020, понеделник Viber

Попитахме защо не работят обществените тоалетни в София

ДО КМЕТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

 

ЧРЕЗ:

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СТОЛИЧЕН 

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Г-Н ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ

 

Уважаема г-жо Фандъкова,

Уважаеми г-н Герджиков,

 

На основание чл. 129, ал. 1 и ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Столичен общински съвет, моля да ми отговорите устно и писмено на първата следваща сесия на Столичен общински съвет на следното питане, което да бъде включено в Дневния ред на СОС: 

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Относно: Информация относно обществените тоалетни в София

Уважаема г-жо Фандъкова,

Получавам множество сигнали от граждани, че обществените тоалетни в София са изключително малко или че бивши такива вече не се използват по предназначение. В множество градове, както в източна така и в западна Европа, обществените тоалетни са широко разпространени и достъпни и то най-вече в столиците. По тази причина моля да ми отговорите на следните въпроси:

 1. Колко нови обществени непреместваеми тоалетни и къде Столична община ще въведе в експлоатация през 2020?
 2. Колко нови обществени непреместваеми тоалетни и къде Столична община ще въведе в експлоатация през 2021?
 3. Колко нови обществени непреместваеми тоалетни и къде Столична община е въвела в експлоатация в период 2010-2019?
 4. Кога е пусната в експлоатация градинката „Св.Седмочисленици“ при ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ и направен ли е ремонт на тоалетната в самата градинка?
 5. Ако не е общинска собственост, на коя дата, срещу каква сума и с кое решение на СОС и/или агенция (например СОАПИ) е приватизирана тоалетната в парка Заимов на ъгъла на бул. „Мадрид“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“? Ако е общинска собственост, Столична община кога смята да я ремонтира и пусне в експлоатация?
 6. Ако не е общинска собственост, на коя дата, срещу каква сума и с кое решение на СОС и/или агенция (например СОАПИ) е приватизирана тоалетната в Докторската градина от страната на ул. „Кракра“? Ако е общинска собственост, Столична община кога смята да я ремонтира и пусне в експлоатация?
 7. Ако не е общинска собственост, на коя дата, срещу каква сума и с кое решение на СОС и/или агенция (например СОАПИ) е приватизирана тоалетната в градина „Буката“ от страната на ул. „Шандор Петьофи“? Ако е общинска собственост, Столична община кога смята да я ремонтира и пусне в експлоатация?
 8. Ако не е общинска собственост, на коя дата, срещу каква сума и с кое решение на СОС и/или агенция (например СОАПИ) е приватизирана тоалетната в градината на храма Св. Вмчк. Георги Победоносец“ от страната на ул. „княз Борис I“? Ако е общинска собственост, Столична община кога смята да я ремонтира и пусне в експлоатация?
 9. Ако не е общинска собственост, на коя дата, срещу каква сума и с кое решение на СОС и/или агенция (например СОАПИ) е приватизирана тоалетната в градинката на НДК от страната на бул. „Фритьоф Нансен“? Ако е общинска собственост, Столична община кога смята да я ремонтира и пусне в експлоатация?
 10. Предвижда ли се да се построи и пусне в експлоатация непреместваема обществена тоалетна в Градската градина пред Народния театър?
 11. Предвижда ли се да се построи и пусне в експлоатация непреместваема обществена тоалетна в Царската градина зад Националната художествена галерия?
 12. Предвижда ли се да се построи и пусне в експлоатация непреместваема обществена тоалетна в Княжеската градина?

София                                                                                                                        

10 август 2020

 

С уважение,

……………………………..

(СИМЕОН СТАВРЕВ)

 

Документът е подписан с електронен подпис.

Накратко:

Получаваме множество сигнали от граждани, че обществените тоалетни в София са изключително малко или че бивши такива вече не се използват по предназначение. В множество градове, както в източна така и в западна Европа, обществените тоалетни са широко разпространени и достъпни и то най-вече в столиците.

Вид:

Питане

Входящ номер:

СОА20-ВК66-6524

Отговор:

Свалете

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK