Използване на служебни автомобили на ЦГМ в извънработно време

17 април 2022, неделя Viber

Попитахме дали служебни автомобили на ЦГМ се използват в извънработно време от служителите

До

Център за градска мобилност ЕАД

София, бул.”Княгиня Мария Луиза” №84

[email protected]

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Уважаеми госпожи и господа,

На основание чл. 33, ал. 2 от Закон за местното самоуправление и местната администрация моля да ми бъде предоставена следната информация:

„Център за градска мобилност“ ЕАД използва основно два вида пътни превозни средства, които подпомагат дейността на служителите на дружеството. Едните са добре познатите на всички столичани камиони тип „паяк“, които отстраняват неправилно паркирани автомобили в разрез с Наредбата за организация на движението на територията на Столична община. Другият вид са автомобили тип „ванове“, с които служителите се придвижват, осъществяват допълнителен контрол и превозват скобите, които се поставят на нарушителите.

Към настоящия момент една марка автомобили доминира автопарка от ванове на дружеството. За тях е проведена обществена поръчка през 2017 г., обявена и проведена от ЦГМ ЕАД.

В качеството си на общински съветник получих сигнали от граждани, според които служебни автомобили от типа ванове се използват в извънработно време на обществени места като хипермаркети и търговски центрове.

Тъй като във фирми от частния сектор използването на служебни автомобили е строго регламентирано, бих искал да получа повече информация за следното:

  1. Използват ли се служебни автомобили на „Център за градска мобилност“ ЕАД в извънработно време?
  2. Автомобилите снабдени ли са с GPS проследяване и следи ли се тяхното движение във всеки един момент от денонощието?
  3. Ако на служители е позволено използването на служебни автомобили в извънработно време, то тогава как са регламентирани разходите, свързано с тяхното използване – гориво, обслужване и др.?

С уважение, 

Симеон Ставрев

Моля отговорите да ми бъдат изпратени писмено на електронната ми поща: 

[email protected]

Документът е подписан с електронен подпис.

София                                                                                                                        

17 април 2022 г.   

Накратко:

В качеството си на общински съветник получих сигнали от граждани, според които служебни автомобили от типа ванове се използват в извънработно време на обществени места като хипермаркети и търговски центрове.

Защо е важно:

Тъй като във фирми от частния сектор използването на служебни автомобили е строго регламентирано, бих искал да получа повече информация по въпроса.

Вид:

Питане

Отговор:

Свалете

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK