Неправилно паркирали дипломатически автомобили около Посолство на Република Турция

17 януари 2021, неделя Viber

Попитахме има ли неправилно паркирали дипломатически автомобили около Посолство на Република Турция

До

Център за градска мобилност ЕАД

София, бул.”Княгиня Мария Луиза” №84

[email protected]

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Уважаеми госпожи и господа,

Получих сигнал от граждани, че в района на Посолство на Република Турция на бул. „Васил Левски“ 80 и по-точно в карето, заключено между ул. „ген. Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиев“, ул. „Граф Игнатиев“ и бул. Васил Левски се извършва неправомерно паркиране от дипломатически автомобили. Според информацията от сайта на ЦГМ, която урежда паркирането на служебни автомобили:

Безплатно паркиране на дипломатически ППС по улици, булеварди, площади и паркинги общинска собственост, при и по повод обслужването на дипломатически представителства, се извършва на специално определени за целта места, сигнализирани с пътни знаци и пътна маркировка и при следните ограничения в бройката им:

  • пред сградите на посолствата се разрешава да се ползват до 6 места за напречно паркиране или до 3 места за надлъжно паркиране;

Редът и условията за определяне и ползване на местата за паркиране на ППС, обслужващи дипломатически представителства се определя със заповед на кмета на Столична община. Местата над определените се заплащат като “служебен абонамент”.

Моля да проверите паркират ли дипломатически автомобили неправомерно в посоченото каре, това дали се случва често и дали има служители на ЦГМ, които по свое усмотрение или по нареждане на висшестоящи в ЦГМ толерират това целенасочено. Разбирате, че при липсата на паркоместа търпението на живущите в района е стигнало краен предел и ситуацията е нетърпима. Използването неправомерно на паркоместа би ги ощетило.

Прилагам снимков материал.

С уважение, 

Симеон Ставрев

Моля отговорите да ми бъдат изпратени писмено на електронната ми поща: 

[email protected]

Документът е подписан с електронен подпис.

София                                                                                                                        

17 януари 2021 г.   

Накратко:

Получихме сигнал от граждани, че в района на Посолство на Република Турция на бул. „Васил Левски“ 80 и по-точно в карето, заключено между ул. „ген. Гурко“, бул. „Евлоги и Христо Георгиев“, ул. „Граф Игнатиев“ и бул. Васил Левски се извършва неправомерно паркиране от дипломатически автомобили. Според информацията от сайта на ЦГМ, която урежда паркирането на служебни автомобили безплатно паркиране на дипломатически ППС по улици, булеварди, площади и паркинги общинска собственост, при и по повод обслужването на дипломатически представителства, се извършва на специално определени за целта места, сигнализирани с пътни знаци и пътна маркировка и при следните ограничения в бройката им: пред сградите на посолствата се разрешава да се ползват до 6 места за напречно паркиране или до 3 места за надлъжно паркиране. Редът и условията за определяне и ползване на местата за паркиране на ППС, обслужващи дипломатически представителства се определя със заповед на кмета на Столична община. Местата над определените се заплащат като "служебен абонамент".

Защо е важно:

Поискахме да се провери паркират ли дипломатически автомобили неправомерно в посоченото каре, това дали се случва често и дали има служители на ЦГМ, които по свое усмотрение или по нареждане на висшестоящи в ЦГМ толерират това целенасочено. Разбирате, че при липсата на паркоместа търпението на живущите в района е стигнало краен предел и ситуацията е нетърпима. Използването неправомерно на паркоместа би ги ощетило.

Вид:

Питане

Входящ номер:

580/18.01.2021

Отговор:

Свалете

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK