Обследване на опасните кръстовища в София

11 май 2020, понеделник Viber

Попитахме кои са опасните кръстовища в София

ДО КМЕТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

 

ЧРЕЗ:

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СТОЛИЧЕН 

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Г-Н ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ

 

Уважаема г-жо Кмет,

Уважаеми г-н Председател на СОС,

На основание чл. 129, ал. 1 и ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Столичен общински съвет, моля да ми отговорите устно и писмено на първата следваща сесия на Столичен общински съвет на следното питане, което да бъде включено в Дневния ред на СОС: 

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Относно: Обследване на опасните кръстовища в София

Според изследване на Евростат България е сред държавите, заемащи челните места по брой загинали при катастрофи в ЕС. През 2018 г. по нашите пътища на всеки един милион население са загинали 88 души. Пред нас е само Румъния с 96 убити на 1 млн. жители. Двете страни са единствените в Евросъюза с над 80 смъртни случая на 1 милион души. София е градът с най-много жители и респективно с най-много МПС-та в страната. По данни на МВР всяка година броят на регистрираните коли се увеличава. Всеки ден по улиците на столицата се придвижват стотици хиляди хора. Икономиката ни се гради на мобилността. През града ни преминава и транзитен трафик, защото тук се срещат четири магистрали – Тракия, Хемус, Струма и Европа. В София работят и много хора от други населени места, които ежедневно пътуват от и към към столицата. Инфраструктурата на града не е завършена – има планирани за строителство още големи булеварди и части от околовръстния път. Всичко това е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Уважаема г-жо Фандъкова,

По тази причина моля да ми дадете следната информация:

  1. Кога последно е правено обследване на най-опасните кръстовища в града ни?
  2. Колко и кои са тези кръстовища от това проучване?
  3. Кой, кога, за какъв период и срещу каква сума е направил това обследване?
  4. Данните от него публични ли са и ако да – къде може да бъдат намерени?
  5. Ако данните от него не са публични – защо не са?
  6. Моля да ми бъде изпратено цялото обследване на електронната ми поща в електронен, машинно четим формат – [email protected]
  7. Какви са заключенията на това проучване?
  8. Какво е предприето за обезопасяването на тези кръстовища?
  9. Планира ли се ново такова проучване и ако да – кога?

София                                                                                                                        

9 май 2020

С уважение,

 

……………………………..

(СИМЕОН СТАВРЕВ)

 

Документът е подписан с електронен подпис.

Накратко:

Според изследване на Евростат България е сред държавите, заемащи челните места по брой загинали при катастрофи в ЕС. През 2018 г. по нашите пътища на всеки един милион население са загинали 88 души. Пред нас е само Румъния с 96 убити на 1 млн. жители. Двете страни са единствените в Евросъюза с над 80 смъртни случая на 1 милион души. София е градът с най-много жители и респективно с най-много МПС-та в страната. По данни на МВР всяка година броят на регистрираните коли се увеличава.

Защо е важно:

Всеки ден по улиците на столицата се придвижват стотици хиляди хора. Икономиката ни се гради на мобилността. През града ни преминава и транзитен трафик, защото тук се срещат четири магистрали - Тракия, Хемус, Струма и Европа. В София работят и много хора от други населени места, които ежедневно пътуват от и към към столицата. Инфраструктурата на града не е завършена - има планирани за строителство още големи булеварди и части от околовръстния път. Всичко това е предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

Вид:

Питане

Входящ номер:

СОА20-ВК66-3611

Отговор:

Свалете

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK