Отлагане на планираните от “ЧЕЗ Разпределение България” АД прекъсвания на електрозахранването на територията на Столична община за периода 16 – 20.03.2020 г.          

16 март 2020, понеделник Viber

Предложихме отлагане на планираните от ЧЕЗ спирания на тока предвид обявените извънредни мерки в страната

ДО

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

 

Г-Н ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е

от 

Михаил Паргов

общински съветник от „Демократична България“ в Столичния общински съвет 

 

Относно: Отлагане на планираните от “ЧЕЗ Разпределение България” АД прекъсвания на електрозахранването на територията на Столична община за периода 16 – 20.03.2020 г.

         

Уважаема госпожо Фандъкова,

Уважаеми господин Герджиков,

Във връзка с планираните от “ЧЕЗ Разпределение България” АД прекъсвания на електрозахранването на територията на Столична община в периода 16-20.03.2020 г. и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение на територията на Република България, както и препоръките на Националния оперативен щаб предвид разпространението на новия Коронавирус 2019-nCov (COVID2019), моля да бъде обсъдена наложителността на тези планирани прекъсвания със съответните отговорни лица от “ЧЕЗ Разпределение България” АД, и при възможност да бъдат отложени във времето. 

Една от противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването от 13.03.2020 г., гласи: “Всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа за служителите си.“. За да спазят тази мярка, служителите, които имат възможност да работят дистанционно ще останат по домовете си. Липсата на електричество ще доведе до невъзможност за изпълнение на служебните им ангажименти дистанционно и те ще бъдат принудени да се придвижат до работните си места, което би довело до увеличаване на риска от заразяване и да обезсмисли противоепидемичната мярка от заповедта на министър Ананиев.

 

С уважение,

Михаил Паргов 

общински съветник от Демократична България

Накратко:

Предвид обявеното извънредно положение в страната във връзка с разпространението на коронавируса, предложихме да бъдат отложени планираните от "ЧЕЗ Разпределение България" АД прекъсвания на електрозахранването на територията на Столична община за периода 16 - 20.03.2020 г.

Защо е важно:

Много служители ще останат да работят по домовете си. Липсата на електричество ще доведе до невъзможност за изпълнение на служебните им ангажименти дистанционно и те ще бъдат принудени да се придвижат до работните си места. Това би довело до увеличаване на риска от заразяване и да обезсмисли противоепидемичната мярка от заповедта на министър Ананиев.

Вид:

Други

Входящ номер:

СОА20-ВК66-2364

Вносители:

Михаил Детелинов Паргов

Общински съветник в СОС

Михаил Детелинов Паргов
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK