Писмо до транспортния министър за забавен от него отговор повече от 2 месеца

18 януари 2021, понеделник Viber

Попитахме транспортния министър ще стане ли съучастник в дискриминация на столични ученици

До
г-н Росен Железков
Министър на транспорта,
информационните технологии и  съобщенията
ул.„ Дякон Игнатий“ 7-9
София, 1000

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Уважаеми господин министър,

Приетата от Столичен общинския съвет „НАРЕДБА за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община“ създава неравенство по отношение третирането на учениците, живущи с постоянен и настоящ адрес на територията на Столична община, които не са записани в училища на Столична община, но, за да стигнат до училище, се налага да пътуват с транспорта на Столична община. На тези деца се отказва да използват преференциите на карта за градски транспорт за ученици на касите на общинския градски транспорт.

С мой доклад с номер СОА20-ГР940-698 правя предложение за преустановяване на дискриминационната практика и за промяна в „НАРЕДБА за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община“, като бъдат включени, с право на ползване на преференциални карти, учениците с постоянен и настоящ адрес в Столична община, записани в  училища, включени в регистъра на Министерството на образованието и наука.

На 10 ноември 2020 година от Столична община сте получил документ с изходящ номер СОА20-ГР940-698-[3]. Два месеца по-късно аз нямам отговор от Вас на поставените въпроси. В най-общи линии, Вашият мълчалив отказ да отговорите ще доведе до невъзможност на учениците да започнат да използват полагащото им се намаление и за втория срок на учебната година. Затова Ви призовавам да отговорите възможно най-скоро на въпросите, поставените Ви от ПК по Транспорт и пътна безопасност в Столичен общински съвет.

С уважение, 

Симеон Ставрев

Моля освен по каналния ред към деловодството на Столична община отговорите да ми бъдат изпратени писмено и на електронната ми поща: 

[email protected]

Документът е подписан с електронен подпис.

София                                                                                                                        

18 януари 2021 г.  

Накратко:

Децата, които живеят по постоянен или настоящ адрес в София, но учат в училищата в периферията на града да получат възможност за преференциални карти за градски транспорт - това предложи преди година в свой доклад общинският съветник от Демократична България Симеон Ставрев.

Защо е важно:

Почти година след внасянето на доклада обаче, напредъкът по него е почти никакъв, и след няколкомесечно забавяне в Столична община, Министерство на финансите и Министерство на транспорта си прехвърлят топката, докато решат кой ще доплати за картите на децата. Затова общинският съветник Симеон Ставрев се обърна с писмо към транспортния министър с искане да отговори на отправените към него преди два месеца въпроси.

Вид:

Други

Входящ номер:

№ 06-02-16

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK