Питане до ЦГМ за приходите от синя и зелена зона

28 май 2020, четвъртък Viber

Попитахме ЦГМ какви са приходите от синя и зелена зона

До

Център за градска мобилност ЕАД

София, бул.”Княгиня Мария Луиза” №84

[email protected]

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Уважаеми госпожи и господа,

На основание чл. 33, ал. 2 от Закон за местното самоуправление и местната администрация настоявам да ми бъде предоставена следната информация: 

 1. Анализ на приходите от паркиране за 2019 г.  и подробна справка за какво са изхарчени.
  1. Приходите от синя зона по следните пера:
   1. от SMS-и
   2. от талони
   3. от винетни стикери
   4. от мобилни приложения
  2. Приходите от зелена зона по следните пера:
   1. от SMS-и
   2. от талони
   3. от винетни стикери
   4. от мобилни приложения
  3. Приходите от глоби със скоба.
  4. Приходите от глоби на репатрирани автомобили.
  5. Направените разходи на базата на получените приходи.
 2. Анализ с приблизителна точност как ще се променят приходите на дружеството при реализирането на предвидената промяна на обхвата на синя и зелена зона и времетраенето на действието им, която е описана в писмо с входящ номер РТР20-ВК08-1037 до районните кметове от зам.-кмета Кристиан Кръстев от 13 май 2020 г.. Прикачвам и карта, която онагледява предвидената промяна. Със светлосиньо са зелените зони, които стават сини. Със светлозелено са новите зелени зони.
 3. Справка каква част от инвестиционната програма на дружеството за 2019 г. е изпълнена и ако има такава, която не е изпълнена – защо?
 4. Брой раздадени паркоместа за Служебен абонамент, в режим на паркиране съгласно чл.115 и чл. 117 от НОДТСО, за 2019 и 2020 г.
 5. Колко места за паркиране има във всяка подзона на синята и зелената зони за паркиране?
 6. Колко годишни винетни стикера за паркиране са продадени във всяка подзона на синята и зелената зони за паркиране?
 7. Какъв е средният процент на запълняемост на всяка подзона на синята и зелената зони за паркиране за 2019 и първите 4 месеца на 2020 г.?
 8. Какви са условията и договорите за предоставяне на програмен интерфейс (API) за заплащане на платено паркиране от трети страни (напр. мобилни приложения)?
 9. Колко такива мобилни приложения има и кои са (напр. Urbo Parking)?

С уважение, 

Симеон Ставрев

Моля отговорите да ми бъдат изпратени писмено на електронната ми поща: 

[email protected]

Документът е подписан с електронен подпис.

София                                                                                                                        

28 май 2020 г.  

Накратко:

Поискахме информация за приходите от паркиране за 2019 г. и подробна справка за какво са изхарчени; анализ с приблизителна точност как ще се променят приходите на дружеството при реализирането на предвидената промяна на обхвата на синя и зелена зона и времетраенето на действието им; справка каква част от инвестиционната програма на дружеството за 2019 г. е изпълнена и ако има такава, която не е изпълнена - защо?; брой раздадени паркоместа за Служебен абонамент, в режим на паркиране съгласно за 2019 и 2020 г.; колко места за паркиране има във всяка подзона на синята и зелената зони за паркиране; колко годишни винетни стикера за паркиране са продадени във всяка подзона на синята и зелената зони за паркиране; какъв е средният процент на запълняемост на всяка подзона на синята и зелената зони за паркиране за 2019 и първите 4 месеца на 2020 г.; какви са условията и договорите за предоставяне на програмен интерфейс (API) за заплащане на платено паркиране от трети страни (напр. мобилни приложения); колко такива мобилни приложения има и кои са (напр. Urbo Parking).

Защо е важно:

Важно е да знаем къде отиват приходите от синя зона, зелена зона, глоби със скоба, глоби на репатрирани автомобили и направените разходи на базата на получените приходи.

Вид:

Питане

Входящ номер:

5034/01.06.2020

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK