Поискахме дистанционно внасяне на документи в СОС за общинските съветници и районните кметове

16 март 2020, понеделник Viber

Поискахме дистанционно внасяне на документи в СОС за общинските съветници и районните кметове

 

ДО

Г-Н ВЛАДИМИР ДАНАИЛОВ

ЗАМ.-КМЕТ ПО “ДИГИТАЛИЗАЦИЯ, 

ИНОВАЦИИ И ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ” 

НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

 

Уважаеми г-н Данаилов,

Призовавам Ви като зам.-кмет по направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на Столична община да осигурите приоритетно възможност общинските съветници и кметовете на райони на Столична община да внасят доклади, питания и други документи директно през уеб приложението АКСТЪР ОФИС (https://doccouncil.sofia.bg). 

Във връзка с питане на общинския съветник от “Демократична България” Тома Белев, научихме от г-н Виктор Главев от Софтуерна група “Акстър”, че това е технически възможно, като за целта е необходимо ИТ отделът на Столична община да конфигурира системата и да активира тази възможност.

Безкрайна беше изненадата ни да разберем, че тази възможност съществува, а Столична община така и не се е възползвала от нея досега. Вярвам, ще се съгласите, че подобен достъп би улеснил в много голяма степен както вносителите на документи, така и общинската администрация, а би довел и до значителна икономия на хартия.

С оглед на създалата се заради пандемията от коронавирус кризисна ситуация активирането на тази функционалност на системата се оказва още по-належащо. Призовавам Ви да предприемете необходимите действия в тази посока, за което да ни уведомите своевременно.

 

С уважение, 

Методи Лалов

Председател на групата на Демократична България 

в Столичния общински съвет

 

Накратко:

Имат ли общинските съветници и районните кметове дистанционен достъп до електронната система на общината? Имат, но частичен, непълноценен. Ако искат да внесат доклад, питане или друг документ, трябва да го направят на хартия. Разбрахме от фирмата, разработила софтуера, че техническа възможност за такъв достъп съществува, затова поискахме от зам.-кмета по дигитализацията на СО тази възможност спешно да бъде превърната в реалност.

Защо е важно:

В ситуация на пандемия Общината трябва да направи възможното общинските съветници и районните кметове да продължат работа, без да излагат на риск себе си и околните с пътувания, които могат да бъдат избегнати.

Вид:

Други

Входящ номер:

Писмото е изпратено по имейл

Вносители:

Методи Орлинов Лалов
Методи Орлинов Лалов
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK