Изпратихме трето писмо

24 март 2020, вторник Viber

Изпратихме трето писмо

ДО

Г-Н ВЛАДИМИР ДАНАИЛОВ

ЗАМ.-КМЕТ ПО “ДИГИТАЛИЗАЦИЯ, 

ИНОВАЦИИ И ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ” 

НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

 

Уважаеми г-н Данаилов,

Уважаеми г-н Данаилов, На 16.03.2020 г. поисках от Вас като зам.-кмет по направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на Столична община (СО) да осигурите възможност общинските съветници и кметовете на райони на СО да внасят доклади, питания и други документи директно през уеб приложението “Акстър офис”. На 20.03.2020 г. Ви изпратих втори имейл, тъй като не ме уведомихте дали са предприети действия за решаването на въпроса, нито кога предвиждате посочената функционалност на електронната деловодна система на СО да бъде приведена в действие. Днес, 24.03.2020 г., т.е. повече от седмица след първия ми имейл до Вас, все още общинските съветници и районните кметове не могат да внасят документи по електронен път. Липсва и отговор на какво се дължи това. С оглед проявеното бездействие се налага отново да Ви обърна внимание, че изискваната функционалност на деловодната система на СО не е въпрос на каприз, а на необходимост, още повече в кризисната обстановка, предизвикана от пандемията от COVID-19. Нещо повече, на 23.03.2020 г. научихме, че общински съветник е диагностициран със заболяване от коронавирус, което показва, че опасността от заразяване при общуване със служители в СОС е напълно реална. Тъй като не съм уведомен за причините поради които проблемът не е разрешен повече от седмица, изразявам надежда, че все пак не се касае за неспособност да се справите с този несложен въпрос. Защото това би поставило под съмнение способностите Ви да изпълните значително по-сложните задачи, които Ви предстоят при изпълнение на длъжността зам.-кмет по направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на СО. Още повече се надявам бездействието да не е израз на желание общинските съветници да не могат да изпълняват функциите си според изискванията на закона и очакванията на гражданите, които са ги избрали, което сега е така и поради непълната функционалност на деловодната система на СО. Искам да Ви уверя, че ще продължа да настоявам да намерите бързо решение на поставения проблем. Ще продължа и да уведомявам обществеността докато това се случи. Разбира се, когато намерите решение, с удоволствие ще съобщя това на широката публика. Защото това ще бъде успех за всички нас.

С уважение,

Методи Лалов

Председател на групата на Демократична България в СОС

Накратко:

Тъй като все още не сме получили отговор относно предприетите действия за решаване на въпроса, нито кога се предвижда посочената функционалност на електронната деловодна система на СО да бъде приведена в действие, изпратихме трето писмо.

Защо е важно:

Въвеждането на тази функционалност на деловодната система на СО не е въпрос на каприз, а на необходимост, още повече в кризисната обстановка, предизвикана от пандемията от COVID-19.

Вид:

Други

Вносители:

Методи Орлинов Лалов
Методи Орлинов Лалов
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK