Очакваме отговор на какъв етап е решаването на въпроса

20 март 2020, петък Viber

Изпратихме второ писмо, в което питаме за етапа на предприетите действия

 

ДО

Г-Н ВЛАДИМИР ДАНАИЛОВ

ЗАМ.-КМЕТ ПО “ДИГИТАЛИЗАЦИЯ, 

ИНОВАЦИИ И ИКОНОМИЧЕСКО РАЗВИТИЕ” 

НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

 

Уважаеми г-н Данаилов,

На 16.03.2020 г. поисках от Вас като зам.-кмет по направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на Столична община (СО) да осигурите приоритетно възможност общинските съветници и кметовете на райони на СО да внасят доклади, питания и други документи директно през уеб приложението АКСТЪР ОФИС. Потвърдихте, че сте получили имейла ми и ми съобщихте, че въпросът е адресиран, както и че ще получа обратна връзка.

До настоящия момент обаче не съм уведомен какви действия са предприети, на какъв етап е решаването на въпроса и кога предвиждате тази функционалност на електронната деловодна система на СО да бъде приведена в действие. Обръщам внимание, че г-н Виктор Главев от Софтуерна група “АКСТЪР” ни съобщи, че единственото, което е необходимо да се направи, е да бъде извършено конфигуриране на системата и активиране на тази възможност от ИТ отдела на Столична община. Затова изминалите няколко дни се явяват период, достатъчен за наличие на искания резултат.

Както посочих в първия си имейл до Вас, този достъп ще улесни в много голяма степен както вносителите на документи, така и общинската администрация в ежедневната им работа, а и ще доведе до значителна икономия на хартия. Той е още по-необходим в условията на създалата се заради пандемията от коронавирус кризисна ситуация. Липсата му, още повече при наличие на ограничителни мерки и опасност от зараза, създава реални пречки пред общинските съветници и районни кметове да изпълняват функциите си според изискванията на закона и очакванията на гражданите, които са ги избрали. Затова се надявам възможно най-бързо да осигурите посочената възможност.

С уважение,

Методи Лалов

Председател на групата на общинските съветници от “Демократична България” в Столичния общински съвет

Накратко:

До настоящия момент нямаме отговор какви действия са предприети, на какъв етап е решаването на въпроса и кога се предвижда да бъде приведена в действие тази функционалност на електронната деловодна система на СО, която позволява внасянето на документи дистанционно.

Защо е важно:

При така създалата се кризисна ситуация, породена от пандемията от коронавирус, Столична община трябва да осигури възпрепятствано изпълнение на функциите на общинските съветници и районните кметове

Вид:

Други

Входящ номер:

Писмото е изпратено по имейл

Вносители:

Методи Орлинов Лалов
Методи Орлинов Лалов
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK