Сезирахме и председателя на СОС

25 март 2020, сряда Viber

Сезирахме и председателя на СОС

ДО

Г-Н ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

Уважаеми г-н Герджиков,

Приложено Ви препращам кореспонденцията ми със зам.-кмета по направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на Столична община, във връзка с поставено от мен искане да бъде осигурена приоритетно възможност общинските съветници и кметовете на райони на СО да внасят доклади, питания и други документи директно през уеб приложението “Акстър Офис”.

От отговора на зам.-кмета до мен става ясно, че “завеждането на документи през Акстър офис, който работи изцяло за нуждите на СОС, по начина, по който бихте желали, е въпрос на решение на първо място на Председателския съвет към председателя на СОС. Нашия ресор ще съдейства за организиране на техническите възможности, които програмата Акстър офис трябва да осигури и това означава допълнително разработване на функционалности. Решението трябва да бъде на Председателския съвет.”

С оглед на това от името на групата на “Демократична България” в СОС Ви призовавам в спешен порядък да предприемете необходимите действия в тази посока, за което да ни уведомите своевременно. Без наличието на исканата от нас функционалност на деловодната система на СОС общинските съветници и кметовете на райони не могат да изпълняват безопасно правомощията си в кризисната ситуация вследствие на пандемията от коронавирус. Извън кризисната ситуация посочената функционалност ще улесни в много голяма степен както вносителите на документи, така и общинската администрация в ежедневната им работа, а и ще доведе до значителна икономия на хартия.

С уважение,
Методи Лалов
Председател на политическата група на “Демократична България” в СОС

Вид:

Други

Вносители:

Методи Орлинов Лалов
Методи Орлинов Лалов
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK