Поискахме повече информация от столичния кмет за бившето езеро в парк “Лебеда” в кв. “Западен парк”

04 октомври 2022, вторник Viber

Поискахме повече информация от столичния кмет за бившето езеро в парк "Лебеда" в кв. "Западен парк"

ДО
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ЧРЕЗ
Г-Н ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

П И Т А Н Е
от Марта Георгиева – общински съветник от Демократична България    

Относно: Опасен терен на мястото на бившето езеро в парк „Лебеда“, кв. „Западен парк“, район „Красна поляна“

 

Уважаема г-жо Фандъкова,

До мен бяха адресирани сигнали на граждани относно опасност за живота и здравето на хората, свързана със състоянието на терена, който се намира на мястото на бившето езеро в парк „Лебеда“, кв. „Западен парк“, район „Красна поляна“.

По този повод се запознах с материал в „Дневник“ от 16.08.2020, в който е цитиран кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров по повод смесената (общинска и частна) собственост на езерото, а именно: “Предполагам, че до есента те ще започнат строителството, за да довършат (сградата). Тогава и ние ще можем да довършим ремонта на парка. Първата част от него вече е готова, но до езерото. Ако те съборят тяхната част – кея за лодки, после ние веднага ще планираме как да обновим езерото, докато те строят”, надява се районният кмет.“

Проучих и сигнал, изпратен до контактния център на Столична община на 07.11.2020: https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/179610?fbclid=IwAR2zTjVFZPlw2gMcQBd3lnteWG17ocXp7kw8_b1oy2REhMd1l7rdQWp8WkA. В него се изразява следната молба относно бившето езеро : „то поне да бъде изчистено и пригодено коритото (да се създаде детска площадка или скейт площадка, вариантите са много), тъй като в момента то е неизползваемо и целият му изглед изключително загрозява парка.“

На основание чл. 129,  ал. 1 и ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Столичния общински съвет, моля да ми отговорите устно и писмено на първата следваща сесия на Столичния общински съвет на следното Питане, което да бъде включено в Дневния ред на СОС:

  1. Какви мерки за обезопасяване е предприела Столична община конкретно за терена на дъното на бившето езеро, който е осеян с пукнатини, камъни и стъкла и е особено опасен за деца?
  2. Има ли проект за „обновяване“ на терена на бившето езеро (по думите на Иван Чакъров)?
  3. Какво представлява проектът за обновяване на терена на бившето езеро, в случай, че такъв е изготвен?
  4. На какъв етап е довършването на „ремонта на парка“ (по думите на Иван Чакъров)?
  5. Какъв е крайният срок, с който се ангажирате, за ремонтиране и/или обновяване на парка и конкретно за обезопасяване на терена на бившето езеро?
  6. Кога ще бъде извършено „цялостно почистване“, „заложено за 2020“, съгласно Отговора СЕК20-СК51-23 от 13.01.2020, даден на Сигнала към Контактния център?

Благодаря Ви предварително.

С уважение,

Марта Георгиева

Вид:

Питане

Отговор:

Свалете

Вносители:

Марта Руменова Георгиева

Общински съветник в СОС

Марта Руменова Георгиева
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK