Поискахме среща с кмета Фандъкова, за да представим нашия План за пътна безопасност на София

30 юни 2020, вторник Viber

Поискахме среща с кмета Фандъкова, за да представим нашия План за пътна безопасност на София

ДО 

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА 

КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

 

Копие:

Г-Н КРИСТИАН КРЪСТЕВ 

ЗАМ.-КМЕТ ПО НАПРАВЛЕНИЕ 

„ТРАНСПОРТ И ГРАДСКА МОБИЛНОСТ“ НА СО

 

Г-Н ЗДРАВКО ЗДРАВКОВ

ГЛАВЕН АРХИТЕКТ НА СО

 

И С К А Н Е

от 

Методи Лалов 

общински съветник и председател на групата на 

общинските съветници от Демократична България

в Столичния общински съвет 

                                        

Относно: провеждане на работна среща за представяне на „План за пътна безопасност на София“, изготвен от Демократична България, както и за обсъждане на възможностите за реализация на ринговото трамвайно трасе от ж.к. „Овча Купел“ по бул. „Тодор Каблешков“ до ж.к. „Слатина“ 

               

Уважаема госпожо Фандъкова,

През месец май 2020 г. от Демократична България изготвихме и обявихме публично „План за пътна безопасност на София“. Неговата пълна или частична реализация обаче не може да се осъществи без решението и работата на кмета на СО и на общинската администрация. Затова предлагаме да бъде проведена съвместна работна среща, на която да Ви представим този план и да обсъдим възможностите за неговото изпълнение. 

С писмо рег. № СОА20-ВК66-4183/014.06.2020 г. поискахме да бъде проведена работна среща, на която да обсъдим възможността „Столичен Електротранспорт“ ЕАД да стане бенефициент по оперативните програми на ЕС при изграждане на ринговото трамвайно трасе от ж.к. „Овча Купел“ по бул. „Тодор Каблешков“ до ж.к. „Слатина“, както и други въпроси, свързани с реализацията на трасето. Тъй като до настоящия момент такава среща не е проведена, а подобряването на пътната инфраструктура и по-добрия градски транспорт са част от устойчивото решение на проблемите на пътната безопасност в София, предлагаме да обсъдим и тази конкретна тема.

На заседанието на СОС на 25.06.2020 г., при отговор на питане на общинския съветник Симеон Ставрев от Демократична България, изразихте готовност за провеждане на работна среща по поставените по-горе теми. Ето защо следва да уточним единствено времето и мястото на нейното провеждане.   

Очакваме да ни уведомите за възможностите за провеждане на срещата на имейл: [email protected]

 

С уважение,

Методи Лалов

Председател на групата на 

общинските съветници от ДБ в СОС

 

Накратко:

Настояхме пред столичния кмет за провеждането на съвместна работна среща, на която да представим създадения от нас през май 2020 г. План за пътна безопасност на София и да обсъдим възможностите за неговото изпълнение. Предложихме в рамките на същата среща да обсъдим и възможността „Столичен Електротранспорт“ ЕАД да получи финансиране по оперативните програми на ЕС за изграждане на ринговото трамвайно трасе от ж.к. „Овча Купел“ по бул. „Тодор Каблешков“ до ж.к. „Слатина“, както и други въпроси, свързани с реализацията на трасето.

Вид:

Други

Вносители:

Методи Орлинов Лалов
Методи Орлинов Лалов
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK