Попитахме как Столична община планира и опазва дърветата от уличното озеленяване

03 септември 2021, петък Viber

Попитахме как Столична община планира и опазва дърветата от уличното озеленяване

ДО
КМЕТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

ЧРЕЗ:
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СТОЛИЧЕН
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
Г-Н ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ

ПИТАНЕ
От Тома Белев – общински съветник от Демократична България

Относно:  Питане касаещо дървета от уличното озеленяване по  бул „ген. Михаил Д. Скобелев“ и начинът по който Столична община планира, създава, поддържа и опазва дърветата от уличното озеленяване.

Уважаема г-жо Фандъкова,

Първият въпрос който отправих към Вас преди две години беше посветен на уличните дървета ( и в частност на тези по бул „ген. Михаил Д. Скобелев“) и начина по който Столична община планира, създава, поддържа и опазва дърветата от уличното озеленяване. Във Вашият отговор от ноември 2019 година ме информирахте, че през 2020 година СО ще засади 16 дървета на свободни посадни места по бул „ген. Михаил Д. Скобелев“, както и че СО не се нуждае от ли стандарти, ръководства или указания за начина на планиране, създаване, поддържане и опазване на дърветата от уличното озеленяване, защото всички действия на СО се извършват от компетентни кадри със съответното образование.

Във връзка с горното , на основание чл. 129,  ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Столичен общински съвет, моля в рамките на Вашата компетентност да извършите проверка и ме информирате относно следните въпроси:

  • Колко и какви улични дървета бяха посадени на свободните посадни места по бул „ген. Михаил Д. Скобелев“? Колко от тях оцеляха и колко свободни посадни места има към есента на 2021г? Коя фирма извърши посаждането на дървета и грижата за тях и колко средства са платени за тази услуга?
  • Все още ли смятате, че Столична община не се нуждае стандарти, ръководства или указания за начина на планиране, създаване, поддържане и опазване на дърветата от уличното озеленяване?

Желая да получа Вашият отговор писмено.

С уважение,

Тома Белев

Вид:

Питане

Входящ номер:

СОА21-ВК66-8259

Отговор:

Свалете

Вносители:

Тома Георгиев Белев
Тома Георгиев Белев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK