Попитахме на какъв етап е проектът за изграждане на канализация в кв. “Драгалевци”

27 юни 2022, понеделник Viber

Попитахме на какъв етап е проектът за изграждане на канализация в кв. "Драгалевци"

ДО
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ЧРЕЗ
Г-Н ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

П И Т А Н Е
от инж. Грети Стефанова – общински съветник от Демократична България    

Относно: Канализация в кв. „Драгалевци“, район „Витоша“

Уважаема г-жо Кмет,

„Трейс Груп Холд“ е подписал договор на 10 февруари 2022г. за изпълнение на инженеринг – проектиране и строителство на канализационна мрежа в квартал „Драгалевци“, район „Витоша“.

Стойността на договора е 34,6 милиона лв. без ДДС. Срок на изпълнение 198 календарни дни. Възложител е Столична община.

Проектът се финансира от Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Партньор на „Трейс Груп Холд“ в обединението е „Булстрой – Монтажи“ ЕООД. ”

 

Уважаема г-жо Кмет,

На какъв етап е изпълнението на този договор?

Каква част от сумата е усвоена до този момент и от кого?

Има ли контрол по изпълнението и кой го извършва?

Кой извършва контрол по качеството?

 

Моля да включите отговора на питането в дневния ред на следващото заседание на Столичния общински съвет.

С уважение,

инж. Грети Стефанова

Накратко:

София е една от малкото европейски столици, които все още нямат изградена канализация в голяма част от своите квартали, особено в тези отвъд Околовръстния път. В някои от населените места на града пък, освен, че липсва базова инфраструктура, изградената канализация е и незаконна. "Драгалевци" е един от примерите за квартали в столицата, в които липсва официално изградена канализция. След множество перипетии и въпреки неуспеха на Столична община да защити по-голям бюджет по оперативната програма "Околна среда" за периода 2014-2020 г., в крайна сметка за "Драгалевци" е определенa еднa от най-високите суми за изграждане на канализация.

Защо е важно:

След проведена обществена поръчка, през м. февруари тази година стана ясно, че проектът за канализация в квартала ще бъде изпълнен от "Трейс Груп Холд". Стойността на договора е приблизително 35 милиона лева без ДДС, а срокът за изпълнение 198 дни. Общинският съветник от "Демократична България" инж. Грети Стефанова се обърна към столичния кмет, за да разбере на какъв етап е изпълнението на проекта, за да може жителите на "Драгалевци" да разполагат с максимално конкретна информация относно напредъка на изграждането на дългочакваната канализационна мрежа в квартала.

Вид:

Питане

Входящ номер:

СОА22-ВК66-6939/27.06.2022 г.

Отговор:

Свалете

Вносители:

Грети Иванова Стефанова

Общински съветник в СОС

Грети Иванова Стефанова
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK