Попитахме знае ли столичният кмет кога е починал Иван Вазов

21 април 2021, сряда Viber

Попитахме знае ли столичният кмет кога е починал Иван Вазов

ДО
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Г-Н Т. ЧОБАНОВ
ЗАМЕСТНИК – КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ЧРЕЗ
Г-Н ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

П И Т А Н Е
от
Веселин Калановски, Михаил Паргов,

общински съветници от Демократична България        

                  

                       

Относно:  Отбелязване от Кмета на СО, 100 години от смъртта на Иван Вазов на 20 април 2021 година

Правно основание: На основание чл. 33, ал.1, т.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл. 28, ал.1, т.4 от Правилника за организацията и дейността на Столичния общински съвет.


Уважаема госпожо Фандъкова, 

Уважаеми господин Чобанов,

Според официалния сайт на Столична община, (цитираме) „на 20 април се навършват 100 години от кончината на Патриарха на българската литература – Иван Вазов“. Във връзка с това „знаменателно събитие“, Вие сте положила цветя пред гроба на писателя, който се намира в градинката до храма „Света София“. Това Ваше действие, поражда следните въпроси:

  1. Знаете ли на коя дата е починал Иван Вазов?
  2. Считате ли, че подобни преднамерени PR акции, покачват авторитета на институцията, която представлявате?
  3. Ще предприемете ли действия по отстраняване (уволнение) на виновниците за това уронване на престижа на Столична община и Кмета на СО?
  4. Как оценявате действията на служителите в Дирекция „Култура“, които развиват отбелязването на „юбилея“ от Ваша страна, чрез организиране на  изпреварваща, с шест месеца, юбилейна изложба в къщата-музей „Константин Величков“, посветена на живота и делото на Вазов?
  5. Запознат ли е ресорният заместник-кмет г-н Чобанов, с инициативата на СО да пренапише биографията на Иван Вазов? 

За по-лесно оформяне на отговора Ви, прилагаме снимки от страницата на СО, биографична справка за Иван Вазов и връзка към публикация в Дарик нюз.

Посочената информация е необходима за дейността ни като общински съветници.

Молим да получим посочената информация устно и писмено на заседание на ОС и по електронната поща: ([email protected], [email protected]). 

 

Веселин Калановски

Михаил Паргов

Общински съветници от Демократична България

 

https://bit.ly/3naHBAW

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/100-godini-ot-konchinata-na-patriarha-na-bylgarskata-literatura-ivan-vazov-2267796

Накратко:

Според официалния сайт на Столична община (цитираме) „на 20 април се навършват 100 години от кончината на Патриарха на българската литература – Иван Вазов“. Във връзка с това „знаменателно събитие“ г-жа Фандъкова е положила цветя пред гроба на писателя, който се намира в градинката до храма „Света София“. В тази връзка се поинтересувахме знае ли наистина столичният кмет на коя дата е починал Иван Вазов? Запознат ли е ресорният заместник-кмет г-н Чобанов, с инициативата на СО да пренапише биографията на Иван Вазов (починал на 22 септември 1921 г.)? И ще предприеме ли столичният кмет действия по отстраняване на виновниците за това уронване на престижа на Столична община?

Вид:

Питане

Вносители:

Веселин Йорданов Калановски

Общински съветник в СОС

Веселин Йорданов Калановски
Михаил Детелинов Паргов

Общински съветник в СОС

Михаил Детелинов Паргов
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK