Повдигнахме темата за отчуждаването на частни терени в зелените клинове на общината

13 април 2023, четвъртък Viber

Повдигнахме темата за отчуждаването на частни терени в зелените клинове на общината

ДО
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ЧРЕЗ
Г-Н ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛИЧЕН
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

П И Т А Н Е
от Борис Милчев – общински съветник oт „Демократична България“

ОТНОСНО: Изпълнение на План за интегрирано развитие на Столична община – част отчуждаване на частни терени в зелените клинове

Уважаема г-жо Фандъкова,

С Решение № 749/25.11.2021 г. на Столичния общински съвет беше приет Планът за интегрирано развитие на Столична община за периода 2021-2027 година. В плана е посочено, че към 2027 г. ще бъдат отчуждени 15% от частните терени в обхвата на зелените клинове – част от зелената система на общината. В края на настоящия политически мандат изтича повече от една трета от срока на действие на Плана за интегрирано развитие на Столична община за периода 2021-2027 г. Във връзка с това, моля да отговорите на следните въпроси:

  1. Каква част от предвидените в Плана за интегрирано развитие на Столична община за периода 2021-2027 г. частни имоти в обхвата на зелените клинове – част от зелената система на общината, са отчуждени до момента? Колко имота, с каква площ и на каква стойност са отчуждени за посочената цел до момента?
  2. Каква част от предвидените в Плана за интегрирано развитие на Столична община за периода 2021-2027 г. частни имоти в обхвата на зелените клинове – част от зелената система на общината, ще бъдат отчуждени до края на мандат 2019-2023 г.? Колко имота, с каква площ и на каква стойност ще бъдат отчуждени за посочената цел?

Моля, отговорът на питането да бъде включен в дневния ред на следващото заседание на Столичния общински съвет.

С уважение,

Борис Милчев

Вид:

Питане

Вносители:

Борис Силвестриев Милчев

Общински съветник в СОС

Борис Силвестриев Милчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK