Проблеми в район Люлин

11 август 2021, сряда Viber

Попитахме дали Столична община може да реши някои проблеми в район Люлин

ДО КМЕТА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

ЧРЕЗ:

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СТОЛИЧЕН 

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Г-Н ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ

 

Уважаема г-жо Фандъкова,

Уважаеми г-н Герджиков,

На основание чл. 129, ал. 1 и ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Столичен общински съвет, моля да ми отговорите устно и писмено на първата следваща сесия на СОС на следното питане, което да бъде включено в Дневния ред на Съвета:

ПИТАНЕ

От Симеон Ставрев –

Общински съветник в Столичен общински съвет

Относно: Проблеми в район Люлин

Уважаема г-жо Фандъкова,

Граждани от район Люлин ми посочиха няколко проблема на квартала, за които Ви давам информация и моля за отговори на поставените въпроси.

Липсваща мантинела по бул. „Царица Йоана“

Част от мантинелата между двете платна по продължението на бул. „Царица Йоана“ липсва и това е предпоставка за ПТП. След излизане от тунела на бул. „Царица Йоана“ в посока СОП трамвайните релси от средата на булеварда се заменят с мантинела. След стотина метра тя изчезва до кръстовището с бул. „Луи Пастьор“. Малко по-нагоре, в посока СОП, отново липсва разделителна мантинела до кръстовището с ул. „ген. Асен Николов“. Там редовно се правят обратни завои и пресичат хора, което е абсолютно забранено и е посочено с двойна непрекъсната разделителна ивица. Ако направите проверка ще видите, че в посочения участък има множество ПТП, а говорим за шестлентов основен булевард в район Люлин.

Габаритът на бул. „Царица Йоана“ позволява ли довършването на мантинелата в посочения участък и Столична община предвидила ли е средства за това за тази или следващата година?

Задръстване по бул. „Вардар“ заради неправилно спиращи МПС-та

Сутрин и вечер на бул. „Вардар“ стават задръствания в частта между бул. „Възкресение“ и бул. „Александър Стамболийски“. Около пазара всяка сутрин на аварийни светлини спират коли и бусове, които зареждат сергии и блокират едната от двете ленти – в резултат на това всички коли и автобуси са в другата лента. На кръстовището на бул. „Възкресение“ и бул. „Вардар“ има знак забранено паркирането, но не и престоя.

В компетенциите ли е на Столична община и ЦГМ да се забрани спирането на булеварда в посочения участък и осъществяването на контрол върху тази забрана и ако да – планирате ли да го направите?

Регулация на кръстовището на бул. „Вардар“ и бул. „Александър Стамболийски“

На бул. „Вардар“ при пресичнето му с бул. „Александър Стамболийски“ в посока бул. „Царица Йоана“ има 2 ленти за завой на ляво (лява и средна). Левият завой е доста по-малко натоварен за разлика от продължаващите МПС направо. Направо има само 1 лента (дясната), но много коли от средната също продължават напред и често има конфликти между тези, които са с предимство от дясната лента и тези, които продължават от средната, която фактически е за наляво. В същото време бул. „Вардар“ след кръстовището е само с по една лента в посока.

Столична общината мислила ли е за допълнителна хоризонтална и вертикална маркировка, физически ограничители, табели или други способи, с които неправилно престроените от средна лента, продължаващи напред, да бъдат ограничени в това си действие и кръстовището да стане по-малко конфликтно?

Занемарени детски площадки в район Люлин

В ж.к. Люлин има детски площадки, които са занемарени. Граждани са подавали сигнали затова, но от район Люлин отговарят, че ще ги оправят, но не се знае кога, защото са второстепенен разпоредител на средства т.е. Столична община трябва да задели бюджет за това и да предостави средствата на район Люлин. Става въпрос за действия, който няма да изискват много пари – да се напълнят пясъчниците с пясък, да се сложат люлки на липсващите места и т.н. Конкретно Ви посочвам две такива площадки:

  1. ж.к. Люлин 10, блок 105А – https://maps.app.goo.gl/CSSqXxfbrZ5FfuQY7
  2. ж.к. Люлин 10, зад блок 102 – https://maps.app.goo.gl/rvSJUKTQfm1MPcaq6

Столична община планира ли тази или следващата година да предостави на район Люлин бюджет за ремонтиране на занемарени детски площадки?

София            

11 август 2021                                                                                               

С уважение,

……………………………..

(СИМЕОН СТАВРЕВ)

Документът е подписан с електронен подпис.

Накратко:

Граждани от район Люлин ни посочиха няколко проблема на квартала, за които Ви давам информация и моля за отговори на поставените въпроси.

Вид:

Питане

Входящ номер:

СОА21-ВК66-7580

Отговор:

Свалете

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK