Провеждане на открито заседание на Консултативния съвет по пътна безопасност към Столична община

26 май 2020, вторник Viber

Поискахме да се проведе открито заседание на Консултативния съвет по пътна безопасност към Столична община

До

Кмета на Столична община

г-жа Йорданка Фандъкова

До

Заместник-кмета по направление “Транспорт и градска мобилност”

г-н Кристиян Кръстев

Искане

от

Симеон Ставрев – Общински съветник от групата на Демократична България в Столичния общински съвет

Относно: Провеждане на открито заседание на Консултативния съвет по пътна безопасност към Столична община 

Уважаема г-жо Фандъкова, 

Уважаеми г-н Кръстев, 

Със заповед СА19-РД91-8 от 09.01.2019 г. кметът  на Столична община назначава Консултативен съвет по пътна безопасност към Направление „Транспорт и транспортни комуникации“ на Столична община. 

Ефективната работа на този съвет е важна с оглед предприемането на адекватни действия срещу войната по пътищата. София е на едно от първите места по смъртност, причинена от пътнотранспортни произшествия на европейско ниво. В последните години в столицата ни се наблюдава отчетлив ръст на смъртните случаи. Според данни на НСИ и СДВР само в рамките на три години случаите на смърт в резултат на пътнотранспортни произшествия в София са се увеличили повече от два пъти – от 37 през 2017 г. и 51 през 2018 г. до 75 през 2019 г. 

Ключова задача на Консултативния съвет е да дава предложения и становища за развитието на пътната безопасност на територията на Столична община, както и да обсъжда въпроси, свързани с изграждането, поддържането и подобряването на пътната инфраструктура. 

Дейността на Консултативния съвет следва да бъде достъпна за обществото. Затова настоявам предстоящото заседание на 29.05.2020 г. от 14.00 ч. да бъде открито и в дневния ред да се включи отчет за дейността на Консултативния съвет, за да може всеки заинтересован да се запознае с извършеното за почти година и половина от създаването му. За целта предлагам да има стрийминг на заседанието. 

Особено важно за групата на Демократична България е Консултативният съвет да представи публично мерките, които е обсъдил и предложил в резултат на обследване на опасните кръстовища в София. 

Групата на Демократична България в Столичния общински съвет има План за пътна безопасност на София, който бихме искали да представим и обсъдим с участниците в Консултативния съвет. Във връзка с това предлагам председателят на Консултативния съвет да включи представянето на нашия план в дневния ред на заседанието. 

С уважение, 

Симеон Ставрев

Документът е подписан с електронен подпис.

София                                                                                                                        

26 май 2020 г.            

Накратко:

Със заповед СА19-РД91-8 от 09.01.2019 г. кметът  на Столична община назначава Консултативен съвет по пътна безопасност към Направление „Транспорт и транспортни комуникации“ на Столична община.  Ефективната работа на този съвет е важна с оглед предприемането на адекватни действия срещу войната по пътищата. София е на едно от първите места по смъртност, причинена от пътнотранспортни произшествия на европейско ниво. В последните години в столицата ни се наблюдава отчетлив ръст на смъртните случаи. Според данни на НСИ и СДВР само в рамките на три години случаите на смърт в резултат на пътнотранспортни произшествия в София са се увеличили повече от два пъти – от 37 през 2017 г. и 51 през 2018 г. до 75 през 2019 г. 

Защо е важно:

Ключова задача на Консултативния съвет е да дава предложения и становища за развитието на пътната безопасност на територията на Столична община, както и да обсъжда въпроси, свързани с изграждането, поддържането и подобряването на пътната инфраструктура.  Дейността на Консултативния съвет следва да бъде достъпна за обществото. Затова настоявам предстоящото заседание на 29.05.2020 г. от 14.00 ч. да бъде открито и в дневния ред да се включи отчет за дейността на Консултативния съвет, за да може всеки заинтересован да се запознае с извършеното за почти година и половина от създаването му. За целта предлагам да има стрийминг на заседанието. 

Вид:

Други

Входящ номер:

СОА20-ВК66-4012

Вносители:

Симеон Борисов Ставрев

Общински съветник в СОС

Симеон Борисов Ставрев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK