Предложихме как последната част на Софийски околовръстен път да се реализира по-бързо, срещу по-малко пари и с по-добър краен резултат за безопасността и скоростта на придвижване

05.05.2020
Становище

Накратко

Категорично не подкрепяме изграждането на тунел за безконфликтен ляв завой от околовръстното на юг - по посока кв. Княжево. Целта на този тунел е да даде безконфликтно преминаване на трафика, който се движи по направление юг, Перник и магистрала Струма, който в момента преминава по това направление.

Защо е важно:

Подкрепяме желанието и усилията на държавата и Столична община за завършване на Софийския околовръстен път (СОП) и с последните участъци Младост - АМ Тракия и Бъкстон - Люлин в габарит, който да поеме значителна част от трафика, който преминава транзитно през София и който може да бъде изнесен от самия град, за да се ограничат задръстванията в него. Довършването на тези два участъка ще намали значително времето за преминаване през столицата, която се пада и връзка между магистралите Тракия, Хемус, Струма и Европа и ще намали задръстванията в София, защото част от трафик ще се пренасочи по околовръстното шосе и няма да натоварва градската пътна мрежа.

Пълната версия:

Вижте пълната версия тук

Още документи по темата

Няма публикации.