Строителство на сграда в имот  68134.2097.464, Столична община, район Витоша

03 март 2020, вторник Viber

Попитахме кой и на какво основание е разрешил строителството на сграда на територията на Природен парк "Витоша"

ПИТАНЕ

OT: Тома Белев, общински съветник в Столичния общински съвет

ДО: Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община

ЧРЕЗ: Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет

 

ОТНОСНО: Строителство на сграда в имот  68134.2097.464, Столична община, район Витоша

 

Уважаема г-жо Фандъкова,

Във връзка с действията на Прокуратурата на Република България, относно обвинение в организиране на престъпна група от г-н Васил Божков, Министерство на вътрешните работи разпространи снимки от две сгради собственост на г-н Божков разположени на територията на Природен парк “Витоша”. Една от тях – вила Аглика (бивш почивен дома на ЦК на БКП) е отразена в кадастралната карта поддържана от АГКК. Втората, която представлява двуетажна постройка с подпокривен етаж, включваща гаражи, оранжерия и други пространства, които не бяха заснети не е отразена в кадастралната карта. От сателитни снимки на района може да се установи, че същата се намира в имот 68134.2097.464, Столична община, район Витоша и е построен в периода 2016 – 2017 г.

Като отчитам, че в тази част от територията на Природен парк “Витоша” е забранено строителството на нови сгради с подобни функции, съгласно режимите на плана за управление на Природен парк “Витоша”, и на основание чл. 129, ал. 1 и ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Столичен общински съвет, моля да ми отговорите устно и писмено на първата следваща сесия на Столичен общински съвет на следното питане, което да бъде включено в Дневния ред на СОС:

1.Какви строителни книжа свързани със строителството на тази сграда в имот  68134.2097.464 се съхраняват в Столична община и район Витоша?

2.Kои длъжностни лица и на какво основание е разрешило това строителство?

 

С уважение,

Тома Белев

Вид:

Питане

Входящ номер:

СО20–ГР94-525/03.02.2020

Отговор:

Свалете

Вносители:

Тома Георгиев Белев
Тома Георгиев Белев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK