Попитахме кога СО ще се погрижи за сградите и дворовете на училищата в ж.к. “Дружба”

11 март 2021, четвъртък Viber

Попитахме кога СО ще се погрижи за сградите и дворовете на училищата в ж.к. "Дружба"

ДО
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Г-Н ТОДОР ЧОБАНОВ
ЗАМЕСТНИК-КМЕТ ПО НАПРАВЛЕНИЕ „КУЛТУРА,
ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ“

Г-Н ИВАЙЛО ЦЕКОВ
КМЕТ НА РАЙОН „ИСКЪР“

ЧРЕЗ
Г-Н ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТОЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

 

 П И Т А Н Е

от Веселин Калановски и Михаил Паргов,

общински съветници от групата на „Демократична България – Обединение“ в Столичния общински съвет

Относно: Лошото състояние на училища и училищна инфраструктура в квартал „Дружба“, район Искър

 

Уважаема г-жо Фандъкова
Уважаеми г-н Чобанов,
Уважаеми г-н Цеков,

Във всяка своя предизборна програма, държавното и общинско управление декларират положително отношение и първа грижа за сферата на образованието.

Все пак особено важно за протичането на един нормален учебен процес е физическата среда в училище да отговаря на условията на времето, в което живеем.

Всички граждани на столицата са свидетели, че имаме положителни примери за учебни заведения, в които се извършват ремонти и обновления, като по този начин се подпомага учебният процес чрез подобряване на средата и дигитализацията.

За наше съжаление получихме сигнали от граждани за незадоволителното състояние на учебни заведения в един от най-старите столични квартали – жк. „Дружба“.

Освен първостепенното им предназначение, училищата и по-конкретно техните дворове биват използвани от гражданите в района за разходки и спортни дейности, като една от причините за това е, че в квартала липсва парк.

С оглед на сигналите и видяното, както и по изразена воля от страна на район „Искър“ за предприемане на последващи мерки в посока ремонт на училища и училищна инфраструктура, бихме искали да получим отговори на следните въпроси с цел информираност на гражданите и обществеността в квартала, като сред тях включваме училищата в най-незавидно състояние:

1) Има ли изготвен проект за ремонтни дейности на 68 СУ „Академик Никола Обрешков“? Оценявани ли са средствата, които са необходими за належащи ремонти на сградния фонд и двора му?

2) Има ли изготвен проект за ремонтни дейности на 69 СУ „Димитър Маринов“? Оценявани ли са средствата, които са необходими за належащи ремонти на сградния фонд и двора му?

3) Има ли изготвен проект за ремонтни дейности на 89 ОУ „Христо Стамболски“? Оценявани ли са средствата, които са необходими за належащи ремонти на сградния фонд и двора му?

4) Има ли изготвен проект за ремонтни дейности на 163 ОУ „Черноризец Храбър“? Оценявани ли са средствата, които са необходими за належащи ремонти на сградния фонд и двора му?

5) Санирането води до висока степен на енергийна ефективност. Има ли предвидени проекти за саниране и ако да, кога следва да започне тяхното изпълнение?

6)  Какви реални действия ще предприемете, за да може учениците и гражданите в района да имат по-добри условия за учене и спорт?

Отговорът следва да бъде предоставен устно в следващото заседание на СОС.

С уважение,

Веселин Калановски,
Михаил Паргов,

Общински съветници

Накратко:

След сигнали от граждани за незадоволителното състояние на учебни заведения в жк. „Дружба“ поискахме да разберем има ли планове да бъде ремонтиран сградният фонд и дворовете на 68 и 69 СУ, както и на 89 и 163 ОУ.

Вид:

Питане

Входящ номер:

СОА21-ВК66-2405/11.03.2021 г.

Отговор:

Свалете

Вносители:

Веселин Йорданов Калановски

Общински съветник в СОС

Веселин Йорданов Калановски
Михаил Детелинов Паргов

Общински съветник в СОС

Михаил Детелинов Паргов
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK