Методи Лалов: Район “Илинден” работи само след обществен натиск

12.04.2021


Общински съветник от “Демократична България” принуди администрацията на район “Илинден” да поеме ангажимент във връзка с непригоден за живот общински апартамент, даден под наем на гражданка. 

“Думите не достигат, за да изразя дълбоката си признателност и уважение към Методи Лалов, който днес беше неотлъчно до мен при срещата ми с кмета на Район Илинден Столична община /Sofia Municipality Ilinden District/ във връзка с коптора, който получих. В крайна сметка, след ТИТАНИЧНА борба, ангажира кмета с 1. конструктивно обследване на сградата. 2. ремонт на апартамента, ако е годна за живеене 3. друг апартамент, ако не е. Г-н Лалов, за първи път ставам свидетел на такава битка, РЕСПЕКТ!” – сподели днес Ива Славкова във фейсбук профила си. 

След получен от Методи Лалов сигнал, в средата на март 2021 г. общинският съветник се запознава на място с отдаденото под наем на г-жа Славкова общинско жилище и се уверява в незавидното състояние, в което се намира апартаментът. Въпреки че очевидно имотът е непригоден за обитаване, проверка на район „Илинден“ констатира, че той е в „добро общо състояние“. Това става причина Лалов да поиска от председателя на СОС да насрочи заседание на ресорната комисия, което да се проведе във въпросното жилище, за да може членовете на комисията да се уверят в реалното му състояние, както и да предприемат необходимите мерки, за да може общинската собственост да бъде приведена в нормално състояние.

След проведена среща с районната администрация днес, Методи Лалов споделя: 

“Потвърждавам за поетите днес от кмета на район “Илинден” Иван Божилов ангажименти. Убедих се, че районната администрация не работи по убеждение, а само след обществен натиск. Ще продължа да го правя, защото като общински съветник работата ми е да карам админстрацията да работи за хората в рамките на закона. Ще следя това жилище са стане годно за ползване, независимо дали г-жа Славкова ще го ползва или друг. Това, което правя, е въпрос на вътрешна потребност, а и на служебни задължения. Лошото е, че няма да ми стигне времето и физическите възможности да застана до всеки нуждаещ се. Затова трябва да сменим модела на управление на СО, а това означава са изринем некадърниците от общината. Тогава общината няма да е враг на хората, както е сега в много случаи.”