Дружество “Дигитална София” за предоставяне на експертни услуги на общината

Ще преструктурираме налични общински дружества, за да формиираме общинско търговско дружество “Дигитална София”, което ще служи като център за услуги на общината, включително и при изготвянето на технически задания, текущ и последващ контрол по проектите за дигитална трансформация, одитиране на информационната сигурност, управлението на поддръжката, доработките на съществуващи модули и системи, които са извън гаранция.

За планираните промени е необходима сериозна вътрешна експертиза, на която общината да може да разчита, и чрез общинското дружество такава ще може да бъде осигурена чрез предлагане на пазарни нива на заплащане и работа в среда, по-близка до ИТ сектора, отколкото до традиционната администрация.

Създаването на общинско търговско дружество не означава, че общината няма да възлага проекти по ЗОП на външни изпълнители, а по-скоро ще бъде гарант, че проектите се изпълняват в интерес на общината.

Общинското търговско дружество ще бъде създадено на база на ГИС "София", за да се избегне създаването на изцяло ново дружество, със съответните за това разходи, борд на директори и други нежелани странични ефекти.

Видеа

Няма намерени резултати.

Програма по сектори

София - дигитална столица

София - дигитална столица

София - чиста и зелена столица

София - чиста и зелена столица

София - мобилна столица

София - мобилна столица

София - благоустроена столица

София - благоустроена столица

София - столица на децата

София - столица на децата

София - столица на гражданите

София - столица на гражданите

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK