Осигуряване на безопасност, сигурност и защита

Безопасност

Ще обезопасим детските площадки, градинките, парковете, обществените и училищните спортни съоръжения. Ще работим за обезопасяване на трафика с приоритет безопасността на децата и младежите. Ще обучаваме децата и младежите как да играят, спортуват и как да се придвижват безопасно в града. Ще работим за по-висока степен на ангажираност на обществото с безопасността на децата и младежите.

Безопасност в интернет

Общината ще координира и подкрепя действията на всички заинтересовани страни, ангажирани с развиването на дигиталната компетентност на децата и младежите, както и подготовка на техните семейства и професионалистите, работещи с тях, за рисковете, свързани с употребата на интернет. Ще допълваме тези действия със собствени инициативи. Ще се погрижим служителите, работещи с деца и младежи, под контрола на общината, да бъдат обучени по най-висок стандарт.

Сигурност и защита

Общината ще координира действията на всички национални и общински институции, отговорни за осигуряване на сигурността и защитата на децата и младежите (вкл. съответните структури на МВР, ДАНС, МО, дирекции „Сигурност“ и „Аварийна помощ и превенция“ на СО), както и на институциите и гражданските организации, работещи за превенция на агресията, противообществените прояви, детска и младежка престъпност. Ще осигурим модерна, завършена и функционална система за видеонаблюдение и ранно известяване, обхващаща всички институции за ранна детска грижа, предучилищно и училищно образование, периметъра около тях, детските площадки, градинките, парковете, обществените и училищните спортни съоръжения. Ще осигурим мобилни екипи, които да патрулират регулярно, но да бъдат способни също да реагират бързо и адекватно при нужда. Ще осигурим подкрепа за ефективните практики на превенция, медиация и разрешаване на конфликти. Ще осигурим адекватна защита на децата и младежите при бедствия, аварии и кризи, както и ще развиваме тяхната собствена способност да реагират при такива ситуации.

Видеа

Няма намерени резултати.

Програма по сектори

София - дигитална столица

София - дигитална столица

София - чиста и зелена столица

София - чиста и зелена столица

София - мобилна столица

София - мобилна столица

София - благоустроена столица

София - благоустроена столица

София - столица на децата

София - столица на децата

София - столица на гражданите

София - столица на гражданите

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK