Предлагане на качествени извънкласни и извънучилищни дейности за всички деца и младежи

Ще създадем свързана политика в областта на извънкласните и извънучебните дейности, които подпомагат оптималното развитие на човешкия капацитет и ученето през целия живот със специален фокус върху децата и младежите на територията на общината.

В плана ни ще бъдат засегнати дейности като: игра, спорт, здравословно хранене, здравословен начин на живот, психично здраве, борба със зависимостите, неформално и информално обучение, изграждане на ключови компетентности и умения на бъдещето, развиване на културна компетентност и умения за творческо мислене и изразяване, за социално включване, за доброволчество, за кариерно консултиране и развитие, за участие във вземането на решения, за повишаване на политическата чувствителност, международния обмен, ангажираността с глобални и зелени каузи и т.н. 

Ще поемем отговорността и инициативата за координиране на тази политика с други сектори на държавната политика, администрации, институции и организации от публичния, частния и неправителствения сектор.

Ще предвидим специални ресурси за изравняване на достъпа до качествени извънкласни и извънучебни дейности, включително осигуряване на свободен или силно облекчен достъп до спорт, култура и др. за всички деца и младежи на територията на общината.

Видеа

Няма намерени резултати.

Програма по сектори

София - дигитална столица

София - дигитална столица

София - чиста и зелена столица

София - чиста и зелена столица

София - мобилна столица

София - мобилна столица

София - благоустроена столица

София - благоустроена столица

София - столица на децата

София - столица на децата

София - столица на гражданите

София - столица на гражданите

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK