Столица на децата

Ние в „Демократична България“ вярваме, че един град с бъдеще обръща специално внимание на децата и младите хора.

Мечтаем за деца, пред чието физическо развитие няма изкуствени бариери. Затова трябва да им осигурим достъп до здравословно хранене, до масов спорт и до среда, подкрепяща активния живот.

Мечтаем за любознателни и информирани деца, които ще се образоват не само в училище и в университета, но и през целия си живот, за да останат адекватни на променящата се среда. Следователно трябва да им осигурим качествено образование, което им гарантира равен старт в живота.

Мечтаем за интелигентни деца с гъвкав ум и критично мислене, които ще се ориентират бързо, ще ползват с лекота съвременна информация, технологии и културни продукти. Следователно трябва да им осигурим съответните технологични, медийни и културни компетентности, както и съответстващ на тяхната възраст достъп до културния живот.

Мечтаем за деца, които няма да страдат от социалните неравенства, от културните и расови предразсъдъци (включително и тези в образованието). Следователно трябва да им осигурим условия, развиващи усещането за справедливост и толерантност, да им помогнем да изградят гражданска култура и да им дадем познания за основните им права.

Мечтаем за деца, които обичат своя град и своя квартал и се чувстват ангажирани с тях. Деца, които участват заедно със семействата си в различни градски и квартални общности, в доброволчески каузи и инициативи. Следователно трябва да ги запознаем със София и да повишим ролята на местните общности в тяхното израстване като личности.

Реализацията на тази визия минава през следните приоритети:

  • Достъп до качествено образование за всички деца;
  • Стойностна културна среда с участие на местните общности и културни организации;
  • Качествена социална политика, осигуряваща безопасност, сигурност и защита;
  • Здравословно хранене и спорт.

Видеа

Няма намерени резултати.

Програма по сектори

София - дигитална столица

София - дигитална столица

София - чиста и зелена столица

София - чиста и зелена столица

София - мобилна столица

София - мобилна столица

София - благоустроена столица

София - благоустроена столица

София - столица на децата

София - столица на децата

София - столица на гражданите

София - столица на гражданите

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK