Защо се кандидатирам за кмет на София

14.08.2019

Скъпи съграждани, съмишленици, приятели,

За мен решението да се кандидатирам за кмет на Столична община е изключително важно и отговорно. Мотивацията ми за тази сериозна стъпка идва от дълбоката неудовлетвореност, която изпитвам като професионалист и гражданин от начина, по който се управлява градът ни. Вдъхновявам се от смели кметове, които с помощта на правилните екипи преобразяват градовете си.

Като човек, който е живял в Москва, Пекин, Бостън и Ню Йорк, но осъзнато е избрал да живее в София, аз знам, че нашият град може да бъде притегателен център за будни умове, инвестиции, амбиции, мечти.

София безспорно има огромен потенциал. Моят избор е не просто да живея тук, но и да вложа всички усилия, знанията и опита си, които съм придобил по света, за реализирането на този потенциал!

Като архитект и специалист, виждам колко некомпетентно и хаотично се управлява София, как няма добро съвременно планиране на дейностите и приоритетите. В сегашната ситуация изглежда, че ще отнеме няколко хиляди години на администрацията да намали собствената си бюрократична тежест. Затова реших да се кандидатирам за кмет на Столична община и да търся вашата подкрепа.

Обещавам ясни правила, прецизни действия, качествени резултати. Управлението на София има нужда от характер!

Като лидер на своята професионална организация, заедно с моите колеги, превърнахме Камарата на архитектите в България в активен глас по проблемите на градската среда, строителството и архитектурата. Но си дадох сметка, че устойчивото решение може да бъде резултат само от политическо действие и че с отделни акции не може да се постигне трайна промяна.

За мен е ясно, че макар и да съм граждански кандидат, моята кауза има нужда от политическа сила, която по последователен начин да привлече съмишленици и всички заедно да я реализираме. Убеден съм ,че естествената платформа за мен е Демократична България, като ясна и последователна алтернатива на корупционното управление.

Като гражданин, не мога да се примиря с корупционния модел, който съсипва потенциала на столицата ни и възпрепятства развитието на всеки един от нас. Вярвам, че

София трябва да стане град на свободните хора,

в който всеки може да реализира мечтите си. Да изисква, но и да допринася.

До болка познатите ни проблеми на столицата могат да бъдат решени само чрез кардинална оптимизация и дигитализация на работата на Столична община. Програмата на Демократична България за управлението на София е насочена към качествена промяна в следните жизненоважни приоритети - чист въздух, градска среда, управление на отпадъците, градска мобилност и връзката на София с планината. Тези теми и техните решения с конкретни мерки и срокове ще бъдат представени последователно по време на кампанията, за да ги обсъдим и детайлизираме заедно с всички вас.

Ще водим позитивна и диалогична кампания, ориентирана към ясни приоритети и постижими цели. Сигурен съм, че с нашия експертен екип и с вашата подкрепата ще реализираме една съвременна и амбициозна програма.

Вашият глас има власт за промяната!
А промяната започва от София!